Pumpás életünk

Romániában a szegénység nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelent mint a magyarok viszonyulása a székelyföldi vagy a krimi autonómiához.
Hirdetés

„Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van valaki, aki ugyancsak tiltakozik a benzin és gázolaj jövedéki adójának bevezetése ellen. S ő is a lakosság érdekeit hangoztatja. Nem győzött meg emberbaráti szándékairól. Mást gyanítok Traian Băsescu akciója mögött. Egyrészt azért mert ő volt az, aki annó bejelentette a bérek 25 százalékos csökkentését. Közel negyven százalék lett belőle. Más azonban semmi. Éppolyan negatív hatással volt a fogyasztásra, ha nem nagyobbal, mint az üzemanyag jövedéki adója. Ez is szükségtelen, az is az volt. A beruházások azóta is stagnálnak, és ezután is stagnálni fognak. Hiába ígéri Victor Ponta kormányfő, hogy a 7 centes adóból autópályákat fognak építeni. 7 centi sem épül meg, megjósolom. 

 
Nálunk felé nem hazudnak reggeltől estig a politikusaink, mint a szomszédban. Nálunk olyan mélyen hallgatnak a nincstelenségről és a kilátástalanságról, mint amilyen mély maga a szegénység. Romániában a szegénység nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelent mint a magyarok viszonyulása a székelyföldi vagy a krimi autonómiához. Ezt azok is tudják, akik az ellenkezőjét terjesztik. De annál többet beszélnek a magyar veszélyről, mert jobbára ismeretlen idegenektől szívesebben retteg bárki, mint saját maga tehetetlenségétől. És ezt az idegenfóbiára való igényét a lakosságnak könnyen ki lehet egyenlíteni. Százszor könnyebben, mint a költségvetést.” 

Hirdetés