Megfelelési kényszer

Rezsinövelésnek vagyunk tehát tanúi Európa egyik legszegényebb országában, miközben Magyarország után immár Nagy-Britanniában is éppen ennek az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi.
Hirdetés

„Hogy pontosan miért van szükség az adóemelésre, nem teljesen egyértelmű: a pénzügyminiszter szerint enélkül nem lenne pénz a nyugdíjakra és a fizetésekre, a kormányfő autópályákat építene az így befolyó összegből. Annyi viszont bizonyos, az új illeték nélkül a kormány nem tudná tartani a nemzetközi hitelezőkkel kötött megállapodásban rögzített hiánycélt, ezért tűzön-vízen át kész hatályba léptetni az intézkedést, újfent a lakosságra hárítva a rossz gazdálkodás miatt kieső összegek pótlását.

Az ugyanakkor már biztosra vehető, hogy keddtől többet fizetünk a földgázért és a villanyáramért is: a gáz esetében az országra rákényszerített árliberalizáció miatt nő az ár, a villanyáramot pedig a kormány drágítja azáltal, hogy megnövelte a termelők zöldbizonylat-vásárlási kötelezettségét.

Rezsinövelésnek vagyunk tehát tanúi Európa egyik legszegényebb országában, miközben Magyarország után immár Nagy-Britanniában is éppen ennek az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi. Úgy tűnik, Pontáékat már az sem érdekli, hogy éppen kampány van, és intézkedéseik miatt voksokat veszíthetnek. Őket csak a megfelelési kényszer hajtja – azt teszik, amit az EU és az IMF elvár.”

Hirdetés