A haza nem eladó

Szívesen olvasnánk egy olyan (akár) választási programot, amely nem a magyar földet védi meg, hanem a rajta élőknek ajánl valami védhetőt.
Hirdetés

 „Ezt bizony minden magyar ember így gondolja.Most egy mozgalom és egyben párt vette fel ezt az alapigazságot névként, amely előbukkant a választásokra. A Haza Nem Eladó Mozgalom és Párt. Majdnem olyan jól hangzik, mint a Magyar Ébredés, Igazság, Élet, Jövő, Föld – és nem írom ide, milyen konstruktív ötletei vannak némely kamu- és megélhetési pártoknak. A Haza Nem Eladó Mozgalom és Párt eleddig a devizahitelesek megmentésével foglalkozott. Hogyan kapcsolódnak a szerencsétlenül járt devizahitelesek a konszenzusosnak nevezhető szlogenhez? Hazánk, házunk nem eladó!

Bizony nem! Csak éppen – mint a pórul jártak példája mutatja – hiteleket lehet rá fölvenni, jelzálogot rátenni, eladósodni a tulajdonnal a birtokunkban, és azután törleszteni erőn felül a végtelenig a kamatos visszafizetést. (…)

Kissé demagóg módon kérdezek. Nem járnának jobban a felnövekvő nemzedékek, ha gazdasági ismereteket tanítanánk, hogy ne adósodjanak el tudatlanul?

Mind ragaszkodunk jelszavakban a röghöz, a koronához, jelképekhez, és hatalmas adósságokat halmozunk fel, generációkra előre föléljük a jövendőt, elköltjük a hozományt. Zaciba csapjuk a családi ezüstöt, elkártyázzuk a csecsemő réklijét. De a haza nem eladó! Csak elmutyizható, kiszervezhető, külföldi bankszámlára menthető.

Hirdetés

Szívesen olvasnánk egy olyan (akár) választási programot, amely nem a magyar földet védi meg, hanem a rajta élőknek ajánl valami védhetőt. Úgy tűnik, erre még várnunk kell.” 

Hirdetés