Lefejezett tanügy

Az utóbbi években kevés ideje marad a gyereknek játékra, viszont a tanulásra sem igazán, mert a felmérések és az érettségi eredmények azt bizonyítják, hogy nagyon sok tanuló még anyanyelvből is csak a minimális átmenőjegyeket kapja meg. Mi történik ilyenkor?
Hirdetés

„Az utóbbi években kevés ideje marad a gyereknek játékra, viszont a tanulásra sem igazán, mert a felmérések és az érettségi eredmények azt bizonyítják, hogy nagyon sok tanuló még anyanyelvből is csak a minimális átmenőjegyeket kapja meg. Mi történik ilyenkor?

Elkezdődik az egymásra mutogatás: a szülő a pedagógust, a pedagógus a rossz tanügyi rendszert teszi felelőssé, a politikusok gazdasági nehézségekre hivatkoznak. Mindent lehet magyarázni, de megmagyarázni nehéz bizonyos dolgokat.

Számomra az a megmagyarázhatatlan, hogyan lehetséges az, hogy a diákok zöme alig tud leérettségizni, de sokan közülük alig szerzik meg az érettségi diplomát, máris azt halljuk, hogy valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatói. Innen már csak egy lépést kell megtenni a doktori cím megszerzéséhez.”

Hirdetés