Barót felé földúton

avagy Müsorka az adásolásról.
Hirdetés
„Üdvözlöm kedves hallgatóinkat itt a Szotyor FM s a Debren-patak hullámhosszán, s hasonlóképpen azokat is, akik a rádió előtt ülnek ahelyett, hogy valamit továbbtennének künn az udvaron. Mert ha ülnek, azt igencsak jól teszik. Mikor megláttuk, amiről a továbbiakban szó lesz, nekünk is le kellett. Mi több, kértünk egy pohár vizet is.
 
A baróti Star Tv messze földön híres Sanyikája ugyanis legutóbbi »adásolásai« alkalmából Az egészség titkai címmel olyan kétrészes »müsorkát« dobott a romániai magyar média pofátlan bulvárlegyektől és mindenféle kormányváltásoktól zsongó piacára, amilyet kedves hallgatóink még nem láttak, amióta azt a bizonyos szervüket elöl hordják, illetve a földet nézi.
 
E videókban Erdővidék kétségtelenül legjelentősebb úr- és műsorvezetője sportol, azaz leginkább a nyelvét tornáztatja, viszont az egészség titkairól nem ránt le semmiféle leplet: maradnak titkok továbbra is. Azonban tény és való, hogy ránk azzal a bravúros ötletével, amelynek eredményeképpen hátat fordít a kamerának, és általunk suhogósnak látott melegítőjében mintegy háromméternyit távolodva bátran elsétál a láthatár felé, igen nagy hatást gyakorolt.
 
Ugyanis e merész és kétségkívül médiatörténetet író sportteljesítmény döbbentett rá bennünket arra, mennyire úrrá lett rajtunk a tespedés. És hogy mennyire ideje vagyon az életmódváltásnak. El is döntöttük hát legott, hogy hallgatunk a jó tanácsra, és mától kezdve mozogni fogunk. A »müsorkát« nézve viszont egyetlen sportág adta magát – az ámokfutás –, mivel azonban az utóbbi időben a testnevelést nem teljesen a szó tornaórán használatos értelmében műveltük (ó, tompora, o mores*), egyelőre csak félámokban gondolkodunk.”

Hirdetés