Huszárvágás és betyárbecsület

Az érző magyar szívnek itt meg kellene hasadnia! Lám, van egy párt, amely annyira elkötelezett a népe iránt, hogy ha csak a halálával segíthet rajta, akkor a halálos ítéletét is kész aláírni!
Hirdetés

„Mi zavarhatja akkor a tamáskodó újságírókat Vincze Lóránt jelölésével kapcsolatban? Az, hogy ők mást akartak, közelebbit. Az, hogy fiatal, s a fiatalítás szükségessége csak amolyan szlogen. Az, hogy Vincze Lóránt nyolc európai nyelven beszél, ők csak hét nyelven, s mindegyiken magyarul. 

És mi zavarhatja az újságírókat és a web 2.0-án közvéleményformálókat Winkler Gyula jelölésében? Miért terjesztik, hogy a gazdasági szakpolitikus soha fel sem szólalt az EP-ben, és egyáltalán semmit sem csinált? Ez az orcátlan hazugság is pillanatok alatt lebontható. Winkler az egyik legaktívabb és legeredményesebb romániai EP-képviselő. Lehet, fanyalognak tovább a kétkedők, de Iuliu! Hát ide süllyedtünk! Erről csak annyit írhatok le én, hogy engem meg Atilaként anyakönyveztek Dél-Erdélyben, s csak annyit fűzhetek hozzá, hogy ismerek egy lelkészt, aki a Kárpátokon túli és inneni magyar gyülekezeteket hathatósan támogatja Tivadorként, és ismerek élő szenteket, magyar királyi névvel, akiknek maguk felé hajlik a kezük… 
 
Az ilyen típusú támadások miatt nem hiszek teljes mértékben az Erdélyi Magyar Néppárt őszinteségében. Bár be kell vallanom, a nemzeti romantika gyémántkönnyébe és aranykönyvébe való ez az önfeláldozás történet, melyet a pártelnök vasárnap mondott el: az Erdélyi Magyar Néppárt nem akarja kockáztatni az erdélyi magyarság európai parlamenti képviseletét, ezért nem indít saját jelöltlistát, ugyanakkor felkéri a párt védnökét, Tőkés László EP-képviselőt, fogadja el a Fidesz felkérését, és induljon a Fidesz-listán újabb brüsszeli mandátumért.”

Hirdetés