A rossz kormányzás magasiskolája

A kormánykoalíció vezetői mást sem tesznek, mint hogy az egész világ szeme láttára acsarkodnak egymásra, és marakodnak a koncon. Erre megy rá minden idejük és energiájuk.
Hirdetés

„Legyinthetnénk: egy ellenzéki politikusnak az a dolga, hogy a hatalmat kritizálja. Természetesen az, csakhogy ez alkalommal egyet kell értenünk az oly sokszor kritizált politikussal, hiszen, sajnos, minden bírálatának van valóságalapja.

Igaza van, amikor azt mondja, hogy nagy baj van, ha az Alkotmánybíróság az alkotmánymódosító tervezet 128 cikkelye közül 111-ben talál alkotmányossági kifogást, 26 esetben alkotmányellenesnek nevezi a módosításokat és 85 esetben más módosítást javasol.

A szenátor szerint nem is lehet igazán csodálkozni, hiszen az alkotmánymódosító bizottságot olyan személy vezette, akinek gőze sincs az alkotmányjoghoz, és ami még súlyosabb, nem is érdekli. Legnagyobb gondja, hogy, ha összedől is a világ, ő legyen a Szociálliberális Unió (USL) államelnökjelöltje. Attól viszont nem fáj a feje, hogy az országban minden egyre rosszabbul megy.”

 

Hirdetés