Crin Antonescu ultimátuma

Úgy látszik, az álmatag elnökjelölt elég erősnek érzi magát, hogy megnyerje az USL-n belüli rivalizálást Victor Ponta miniszterelnökkel, s egyszersmind rendet teremtsen a liberális sorokban is.
Hirdetés

„Az, hogy 15-re szeretnék csökkenteni a minisztériumok számát, hogy az amnesztiáról és a közkegyelemről szóló törvénytervezet sürgős elvetését kérik, hogy eltörülnék az újra beruházott profit adóját, csökkentenék az egészségbiztosítási hozzájárulás szintjét, nos, ezeket teljesen elfogadható és politikai elvárásoknak tekinthetjük, de a személyekhez kötődő követelések már a hatalmi harcról, a jobb pozíció megszerzéséről szólnak, s arról szól a liberálisok ama elvárása is, hogy Pontáék bontsák fel az USD-s szerződést, mert az súlyosan sérti az USL-protokollum betűjét és szellemét.

Ponta szerint nem. Ő engedne a személyi kérdésekben, csak Klaus Johannis kormányfő-helyettessé való kinevezéséről nem akar hallani. Egyelőre. Crin Antonescu viszont annál inkább ragaszkodik ehhez. A román sajtó általában fanyalogva vesz tudomást erről a liberális követelésről, mert ez azt jelentené, hogy Johannis, a belügy irányítása mellett, a nemzetbiztonsági területeket is felügyelhetné.

Ez viszont már túl sok egy mélységesen pártióta szabaddák léleknek, még hogy egy szász vigyázzon a mioritikus föld biztonságára!!! Különben is, mondják, Klaus Johannis komolysága és tartása, megbízhatósága csak egy mítosz…”

Hirdetés