Száraz, de lehet élvezni

Valljuk be, hogy aki rendszeresen tartózkodik falun, legyen az éppen Máréfalva vagy a filmbéli Csíkszentdomokos, az nap mint nap szembemegy ilyen szövegekkel.
Hirdetés

„Egészen biztos, hogy nagy téma most Szentdomokoson és környéken a Szerelempatak, »esszesúgnak« az emberek, hogy »né, miket monnak ezek a Veronka nénijék s Feri bácsijék«, de a lényeg mégis az, hogy Veronka néniék ezeket a dolgokat szemmel láthatólag igencsak nagy örömmel mondják.

Kacagva, kivillantva olykor hiányos vagy pótolt fogsorukat megsimul arcukon a ráncos bőr – azért, mert a tiltás ellenére a kacagás és a gyönyör mindenkinek jár. A szex, amiből »olyan szokás lett, mint az evés«.
 
Ez az arcokra írt boldogság a legszebb talán az egész Szerelempatakban: az, hogy hetven éven felül nem gátlástalanul, de nyíltan beszélnek fiatalkorukról, illetve arról, hogy most hogy éreznek.
 
(…)
 
Ezen a nyáron valószínűleg fellendül a domokosi turizmus, és lesznek olyan magyarországi turisták, akik egyik vagy másik nénivel szeretnének beszélgetni, ordenáré módon jópofizni, filmezni a kapuban az okostelefonnal, majd mutogatni a Youtube-on, mint ahogy tették Matiz nagypapával.
 
Remélem, hogy nem következik be az erdélyi bennszülött-képünk újraéledése, amit már annyira, de annyira ununk és utálunk.”

Hirdetés