A nem-szekus szekus

Băsescu tisztára mosása után várhatjuk a Securitate Levéltárát Átvilágító Országos Tanács következő ítéletét is, miszerint az ólommérgezésben elhunyt Nicolae Ceaușescunak sem volt kapcsolata a szekuval.
Hirdetés

„Ráadásul az a tény, hogy Traian Băsescu 1989 előtt a Navrom román hajózási irodájának brüsszeli képviseletét vezethette, már önmagában kizárja azt, hogy nem állt kapcsolatban a szekuval, hiszen – mi, akik megéltük a »nagy forradalom« előtti időket is – alaposan kételkedhetünk abban, hogy a szekutól elhatárolódó személy megkapta volna a bizalmi állást, amikor még turistaútlevelet is csak igen nehezen adtak. 

Traian Băsescu tisztára mosása után várhatjuk a Securitate Levéltárát Átvilágító Országos Tanács következő ítéletét is, miszerint az ólommérgezésben elhunyt Nicolae Ceaușescunak sem volt kapcsolata a szekuval. Az ítélet még megalapozottabb lesz, mint Traian Băsescu esetében, hiszen a volt pártfőtitkár minden bizonnyal nem szerepelt a Securitate egyetlen nyilvántartásában sem, nem adott egyetlen nyilatkozatot sem a politikai rendőrségnek, nem írt alá együttműködést vállaló nyilatkozatot, és nem semmisítették meg dossziéját sem. Ráadásul a népirtás, a nemzetgazdaság aláaknázása miatt vád nyomán sem kellett volna agyonlőni, hiszen az új büntető törvénykönyv szerint megúszhatná legfeljebb három évvel is.” 

Hirdetés