Az osztályfőnök beint

Az RMDSZ kormányba való invitálásával megszűnnek a zászlóperek, a nemtelen és hitvány kapcáskodás, mellyel a pillanatnyi hatalom a magyar nemzetiségű közösséggel szemben viseltetik.
Hirdetés

„Traian Băsescu most már azt is megengedheti magának, hogy békére intse az USL vitatkozó, reszkető, marakodó vezéreit: Lurkók, vigyázzatok, nehogy új kormányválságba vigyétek az országot! Atyáskodó gesztus ez, amit nyugodtan megengedhet magának az államelnök, míg közben a markába kuncog, s tovább hergeti egymás ellen az USL ifjú vezérbikáit, hiszen minden kormánypártos békétlenség a Népi Mozgalom Pártja malmára hajtja a vizet.

Băsescu nagyon jól tudja, hogy az USL előbb-utóbb szétesik, s helyén egy alaposan meggyengült, úgynevezett baloldal marad, és micsoda kapkodás lesz, ha a liberálisok kiválásával körülbelül ötven százalékra esik vissza a frissiben létrehozott USD (szocik, párttévelygők, „konzervatívok”) „részesedése”.

Így egy kényelmesnek mondható parlamenti többség reményében kénytelen-kelletlen szövetkezniük kell az RMDSZ-szel, ha nem akarnak a Dan Diaconescu mezei hadainak maradékával cimborálni. Gondolom, ezt nem akarják, de az RMDSZ kormányba való invitálásával megszűnnek a zászlóperek, a nemtelen és hitvány kapcáskodás, mellyel a pillanatnyi hatalom a magyar nemzetiségű közösséggel szemben viseltetik. „

Hirdetés