Ipics-apacs

Amerika lassú, a szunniták rettegnek, egyre inkább azzal kondicionálják az al-Kaida iránti ellenállásukat, hogy sor kerül azoknak a fránya helikoptereknek a leszállítására, vagy sem.
Hirdetés

„Anbar tartomány Falludzsája ismét a szunnita szélsőségesek kezére került, csakhogy ezúttal Núri el-Máliki kormányfő kénytelen volt az eddig (és ezentúl is) megvetett amerikaiak segítségét kérni, hogy lebírja az al-Kaidát, amely beköltözött, kihasználva a szunniták kormánnyal szembeni elégedetlenségét. A város és Anbar visszavételére Máliki többek között Apache csatahelikoptereket kért az amerikaiaktól, akik az al-Kaida csali ellenére vonakodnak újra beavatkozni.

A nagyobb félelmet inkább az ellenzék részéről lehet tapasztalni, akik a helikopterek potenciális leszállításából arra következtetnek, hogy az eddig sem kesztyűs kezű kormány nagy retorziós előnyre tesz szert. Amerika lassú, a szunniták rettegnek, egyre inkább azzal kondicionálják az al-Kaida iránti ellenállásukat, hogy sor kerül azoknak a fránya helikoptereknek a leszállítására, vagy sem.”

 

Hirdetés