Kompromittált védőoltás

Szintén biztosra veszem, hogy tovább nő az eset kapcsán a védőoltásokat ellenzők száma.
Hirdetés

„A vakcinák mögött különböző összeesküvés-elméleteket sejtő és ezeket meggyőződésesen állító személyek fantáziájának buja táptalajt nyújthat ez a történet, hisz most már nemcsak arról van szó, hogy a megengedettnél több endotoxinnal fertőződött a Cantacuzino Intézet influenza elleni oltóanyaga, hanem felvetették azt is, hogy szándékosan szennyezték meg a vakcinát.

Szó esett ugyanakkor nyomásgyakorlásról is annak érdekében, hogy mégis jóváhagyják az oltást, és nyilatkozatok láttak napvilágot volt és jelenlegi hanyag menedzserekről, számvevőszéki és egyéb kivizsgálásokról, rendellenességekről a védőoltást gyártó intézet háza táján.

Így már érthetőbbnek tűnik az is, hogy a miniszter múlt héten hirtelen szóban leállította az influenza elleni védőoltási kampányt, amit a Cantacuzino oltóanyagából kellett volna folytatni, mondván, hogy nincs járványveszély.

Úgy vélem, romániai úzus szerint erről a sztoriról sem tudjuk meg soha, hogy pontosan mi is történt, a tények, ha valaha fény is derül rájuk, majd sok máshoz hasonlóan a politika sötét homályába vesznek.”

 

Hirdetés