Magyar gyógyszer

Eszem ágában sem merült soha föl, hogy beleszólhatnék a receptírástól a kasszáig tartó folyamatba, hogy, bocsánat, én valami magyart szeretnék.
Hirdetés
„Apám kereskedőként valami régi hagyományt követve az alkudozás egy pontján elsütötte gyakran azt a szófordulatot, miszerint patikaszeren vegyem be, amit ezen keresek. Úgy hiszem, hagyományosan, a patikaszer fogyasztása nem jó dolog. Nem azért, mert sokba kerül, hanem a legdrágább kincs, az egészség hiányát jelenti. De roppant nagy üzlet.
Másrészt van egy magyar iparág, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét, és ez éppen a gyógyszergyártás. Legyünk büszkék rá? Legyünk. (Ám ez nem jelenti azt, hogy le kellene néznünk az oláh, rác vagy tót gyógyszeripar teljesítményeit.)
 
Remélem, nem kell bizonyítanom, hogy jártam már orvosnál, írtak nekem receptet, vásároltam már gyógyszert patikában. Ám egyszer nem merült fel bennem, hogy magyart vegyek, éppen úgy, mint gépkocsi vásárlásaim idején, bár utóbbi jóval ritkábban fordult elő. Nem tudom, más hogy van vele, én csak úgy találkozom gyógyszerrel, hogy az orvos felírja, én meg kiváltom. És eszem ágában sem merült soha föl, hogy rendelhetnék, vagy beleszólhatnék a receptírástól a kasszáig tartó folyamatban, hogy, bocsánat, én valami magyart szeretnék. Ha már azok vagyunk.
 

Nem tudjuk, hogy mi a bajunk, bizonytalanok vagyunk értékeinkben, rossz a valóságképünk, szorongunk, tájékozatlanul hangoztatunk véleményt, frusztrálódunk, szenvedünk Európa közepén. Vásároljunk magyar gyógyszert!”  

Hirdetés