Tisztogatás

Néhány évvel ezelőtt Románia még korruptak nélküli korrupt ország volt. Mára a korruptak is előkerültek, beazonosították őket, s mind többen jutnak az igazságszolgáltatás elé.
Hirdetés

„Az igazságügy végzi el a nagytakarítást a politikai osztályban, amit sem a pártok, sem a választópolgárok nem hajlandók vagy nem tudnak, noha roppant szükséges lenne? Az USL következetesen kiáll korrupt politikusai mellett, rendszeresen előléptetett olyanokat, akik ellen korrupció miatt bűnvádi eljárás zajlott. A választók pedig nagy többséggel megszavazták azokat.

Milyen értékrend uralkodik Romániában, ha olyanok módosítják az alkotmányt, döntenek az ország sorsáról a parlamentben, irányítanak miniszteri tárcákat, akik Justitia mérlegén bűnösnek találtatnak? Chiuariu lemondott ugyan az alkotmánymódosító bizottság elnökségéről, de annak továbbra is tagja marad, s parlamenti mandátumát is megtartja.

Milyen szelekciós mechanizmus juttathat, például, egy félanalfabéta korrupt juhászlegényt a parlament jogi bizottságába, ahogy az USL tette Becalival, mielőtt az igazságügy ítélte volna? Milyen szemlélet irányítja azokat, akik veszteségnek tekintik egy korrupt politikus elítélését, ahogy a PNL szóvivője nyilatkozott Fenechiuról? Vagy akik állandóan támadják az igazságügyet, s politikai üldözést reklamálnak, ha utána néz befolyásos politikusok viselt dolgainak?”

Hirdetés