Ha itt a tél

Csődöt mondtak a vészhelyzetekben, ismét kiderült, milyen szervezetlen, mennyire gyenge lábakon áll az agyon­politizált, igen drága pénzen működtetett államapparátus.
Hirdetés

„ha a múlt hét elején történt repülőbaleset előre nem látható szerencsétlenség volt, a néhány napja beköszöntött havazás cseppet sem nevezhető meglepőnek. Így január vége felé elő-előfordul tájainkon, hogy havazik, sőt, viharos, szeles hóhullást is tapasztalhattunk már, mi több, a meteorológusok is szóltak jó előre.

Az idei első igazi tél mégis meglepte a hatóságokat. Napokig lebénult az ország déli része, nemcsak falvak, de megyék szigetelődtek el a világtól, az autópályákat, nagyobb utakat nemes egyszerűséggel lezárták, nem néhány órára – mint az megtörténik nyugatabbra is, hisz az időjárás szeszélyeivel nem lehet tréfálni, vannak helyzetek, amikor ez a legésszerűbb –, hanem napokra. S szólnak a jelentések, hogy a hókotró gépek éppen a nagy hó miatt nem tudnak bejutni a tisztításra váró szakaszra. A miniszterelnök közben kosarazik, hol egyik, hol másik helyettese vezeti a válságstábot, s az élőben sugárzott ülések szigora mögül mindegyre előbújik az otromba szervezetlenség, önfejűség, butaság.”

Hirdetés