Unja már, hogy mindig Iliescu nevet a végén? Rossz hírünk van: a sebezhetetlen exállamfő ma is győzött

A közpénzzel kitömött sóhivatalát egyszerűen képtelenség felszámolni, a törvényhozók mindig visszadugják a pénzt a volt elnök zsebébe.

Hirdetés

Ismét bebizonyosodott: a Ion „Sebezhetetlen” Iliescu vezette Román Forradalom Intézetét egyszerűen lehetetlen felszámolni, túlél az minden támadást. Pedig a liberális kormány is megpróbálta, Klaus Iohannis is nekifutott, de a rendszerváltás kulcsfigurájának sóhivatala egyszerűen olyan szolid lábakon áll, hogy képtelenség végezni vele.

A történet most ott tart, hogy a képviselőház elutasította az államfő folyamodványát, melyben Iohannis azt kérte az alsóháztól, vizsgálják felül a korábbi döntésüket, magyarán: szüntessék már meg a Román Forradalom Intézetét.

Az állami pénzekből kitömött, nulla teljesítményt felmutató intézetet Ion Iliescu egy bizonyos Gelu Voican Voiculescuval közösen vezeti, őket a katonai ügyészség emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolja éppen a forradalom perében, de hát míg Iliescu egykori pártjának többsége van a parlamentben, addig ezt a két gazembert tovább fizetik majd a mi pénzünkből.

Hirdetés