Történelmi pillanat: Temesvártól egészen a szerb határig hajózható a Béga-csatorna

És ha minden jól megy, hamarosan tovább is hajózható lesz.

Hirdetés

Nem akármilyen nap ez a mai: ma kelt át az első, Temesvárról indult vaporettó a bégaszentmihályi gát frissen befejezett zsilipjén, így román oldalról immár egészen a szerb határig (újra) hajózhatóvá vált a Béga-csatorna.

És ha a szerbek egy kicsit csipkedik magukat, akkor ismét beindulhat a vízi forgalom a két ország között, ami nemcsak régi álom, de egy 14 millió eurós EU-s projekt is.

A temesvári városi hajóforgalom már 2018 óta működik, persze csak hosszas huzavona után sikerült elindítani a kis méretű hajókat a városon belül. 2019-ben például szabadidős céllal mintegy 75 ezren, tömegközlekedési eszközként pedig több mint 127 ezren vették igénybe az 50 férőhelyes hajócskákat.

A nagy terv azonban továbbra is az volt, hogy a régmúlt időkhöz hasonlóan ismét helyreálljon a két ország közötti hajóközlekedés, ehhez pedig volt teendő bőven. Román oldalról nemcsak a bégaszentmihályi, hanem a határ mellett lévő újvári vízügyi csomópontot is helyre kellett állítani, de már ez is elkészült.

A szerbek azonban 2022 májusáig haladékot kértek a saját térfelük rendezésével, addigra pedig várhatóan elkészül a vízi határátkelő is. Azt nem ígérjük, hogy a határőrök sellők lesznek, de mindenképpen érdekes lesz majd hajóval átkelni Szerbiába.

Hirdetés

A Béga-csatornát először a Temesváron még a 18. század elején berendezkedő osztrák adminisztráció tette hajózhatóvá 1732-ben és ezzel megalapozta Temesvár és a Bánság gazdasági felemelkedését. A bégai hajózást a trianoni határok lehetetlenítették el, míg a Románia és Jugoszlávia közötti hajóforgalom 1958-ban állt le végképp.

A Moszkvából irányított Jugoszlávia-ellenes kampány idején ráccsal zárták el a Béga medrét, hogy még búvárok se juthassanak át a folyón egyik országból a másikba. A csatorna romániai szakaszán az 1960-as évekig közlekedtek hajók.

Hirdetés