Tíz hosszú hónap után elkapták azt a fatolvajt, aki brutálisan végzett egy máramarosi erdésszel

Pont kerülhet a nemzetközi sajtó által is felkapott gyilkossági ügy végére.

Hirdetés

Tíz kerek hónap kellett, míg az ügyészek végre beazonosították, és őrizetbe vették azt a fatolvajt, aki tavaly októberben lelőtt egy erdészt Máramaros megyében, Rogoz és Oláhlápos között.

Amint arról mi is beszámoltunk, az épp szolgálatban lévő Liviu Pop holttestét az erdőben találták meg, miután arról értesült fatolvajok garázdálkodnak a környéken. Azonnal a helyszínre sietett, de az egyik tolvaj kíméletlenül, közvetlen közelről agyonlőtte a lopást megzavaró erdészt, akinek a testén állítólag a tűzifával megpakolt lovasszekérrel is áthajtottak.

Időközben a hazai és a külföldi sajtót is bejárta az a hír, hogy Liviu Pop a hatodik román erdész, akivel az utóbbi években az egész országot lefedő, a legmagasabb szintű obskúrus köröket szolgáló famaffia végzett. Aztán kiderült, hogy egy fatolvajról van szó.

A 30 éves, háromgyerekes családapa hét éve dolgozott az állami erdészetnél. Amellett, hogy az elkövetőt gyilkossággal, hivatalos szerv elleni erőszakkal és lopással is vádolják, közben az is kiderült, hogy fegyverviselési engedélye sem volt, szóval készülhet a hosszú börtönévekre.

Hirdetés