Tippeljünk: vajon harmadik nekifutásra sikerül felszámolni Iliescu pénznyelőjét?

A teljesen haszontalan Román Forradalom Intézetét eddig senki nem tudta megsemmisíteni, végül mindig az exállamfő nevetett a végén. Pár honatya most ismét nekifutott a nagy feladatnak.

Hirdetés

Több mint egy éve bajlódnak a járványkezeléssel Bukarestben, a koalíciós partnerek is tépik egymás haját, szóval borzasztó nagy a káosz, de arra még így is jut ideje néhány kormánypárti törvényhozónak, hogy Ion Iliescuval is „törődjön” egy picikét.

A cél ismét ugyanaz lenne: megszüntetni a sebezhetetlen exállamfő pénznyelő sóhivatalát,

a Román Forradalom Intézetét – ennek érdekében öt liberális és egy USR-PLUS-os honatya újabb tervezetet nyújtott be. Tényleg, miért is vezessen egy ilyen szervezetet egy olyan alak, akit emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolnak a forradalom perében? Ilyesmi csak ezen a környéken fordulhat elő.

A legviccesebb az, hogy ez lesz a harmadik ilyen jellegű próbálkozás,

és most sem mernénk komolyabb összeget tenni arra, hogy Iliescu ezúttal elveszíti a játékát.

Ismételjünk egy picit:

  • 2019-ben az akkori Orban kormány is fel akarta számolni a teljesen haszontalan szervezetet, a szenátus PSD-s többsége  azonban természetesen megvédte a vörösek legnagyobb sztáremberét, és nemet mondott a kezdeményezésre, s Klaus Iohannis államfő is hiába küldte vissza a parlamentnek a rendeletet;
  • aztán jött az „új világ”, a szenátus idén februárban döntéshozó kamaraként megszavazta végre az intézet felszámolását, az alkotmánybíróság viszont lesöpörte az asztalról a jogszabályt, és visszatette a pénzt Iliescu zsebébe.
Hirdetés

Küldünk is gyorsan egy dalt a talárosoknak:

Hirdetés