Szerelem a korona idején: azt hitték, tolvaj, pedig csak szökött Rómeó

A kórházba lovagló apa története mellé kívánkozik ez a viccesen bájos szerelmi kaland is.

Hirdetés

Emlékeznek még a moldvai fiatalember megható történetére, aki lóháton ment a kórházba, hogy feleségét és újszülött kisfiát meglátogassa? Ehhez némileg hasonló dolog történt a minap, szintén Moldvában, Vaslui városában.

Képzeljék el a helyzetet: az egyik városi lakónegyed otthon ücsörgő, unatkozó, ablakon kibámuló lakói váratlanul észrevesznek egy alakot, amint kimászik a szemközti tömbház ablakán. Hijj, hát ez meg mi? Az alak a tömbház alagsorában berendezett bolt tetején megáll és telefonálni kezd. Na fene, furcsa egy tolvaj! Ahelyett, hogy menekülne… Aztán az illető elindul, megkerüli a tömbház sarkát, végig a tetőn… és ebben a pillanatban arra hajt egy rendőrautó.

A zsaruk rögtön észreveszik a tetőn billegő alakot, ráüvöltenek a hangosbeszélőn keresztül: Ne mozdulj! Az alak majd’ lezuhan ijedtében, de pár arra járó is megkövül, ahol éppen áll. Mindenki azt hiszi, neki szól a szigor.

A rendőrök odakanyarodnak, kiugrálnak a kocsiból és felszólítják a tolvajt, másszon le. Az alak engedelmeskedik a parancsnak. A rend őrei közreveszik: igazoltatás, motozás, vallatás. És most jön az író tollára méltó csattanó. Kiderül ugyanis, hogy nem tolvaj az illető, csak szerelmes. A fiatalember a barátnőjéhez surrant be, ugyanis a lány szülei tiltják a kapcsolatukat. Igen ám, de a feltehetően bevásárlásra eltávozott szülők váratlanul betoppantak, és rómeónknak nem volt ideje a szekrénybe vagy az ágy alá bújni. Farkasszemet nézni a szülői haraggal nem mert, így hát, szégyen a futás, de hasznos, kimenekült az ablakon.

A történet tanulságai?

Hirdetés

1. A szerelem mindent legyőz, amint azt Shakespeare is megírta volt. Meg sokan mások.

2. Ha valaki koronajárvány és sürgősségi állapot és karantén idején a szerelméhez lopózik, ne feledje helyesen kitölteni a saját felelősségű nyilatkozatot. A hősszerelmes fiatalembert sajnos megbüntették, mert – noha teljesen szabályszerűen kitöltött nyilatkozat volt nála – nem írta be helyszínként a barátnője lakását is. Ami 2000 lejébe kerül. Azért ez nem méltányos, na! Bár, ha megnézzük az első pontot, lehet, megérte.

Hirdetés