Megható történetet rejt a Iaşiban lóháton közlekedő férfi esete

Feleségénél és újszülött kisfiánál járt a kórházban, két gyereke várta otthon.

Hirdetés

Azért ment lóval a kórházba, harmadik gyereküknek életet adó feleségét meglátogatni a férfi, akivel tegnap tele volt a média, mivel egyéb közlekedési eszközzel nem jutott oda.

Sergiu Ion Ciobotariu 22 éves, a Iaşi melletti Răducăneni faluból származik, de a megyeszékhely egyik külvárosában él családjával együtt. Két kisgyerekük van, felesége pedig a napokban szülte meg a harmadikat. Hozzájuk igyekezett a kórházba.

A férfi azt mesélte a bzi.ro helyi portál riportereinek, hogy villamossal akart menni, de nem engedték (nem részletezte, hogy miért, csak annyit mondott, a koronavírus-járvány miatt), taxira meg nem volt pénze. Így hát úgy döntött, hogy lovon megy be a városba. Útközben háromszor állította meg a rendőrség, de mindannyiszor elengedték, mivel elmagyarázta, hova megy és hogy miért kell lóval mennie.

Végül sikerült meglátogatnia feleségét a kórházba, majd hazaindult, szintén lóháton. Amikor negyedszer is megállították a rendőrök, szájmaszkot viselt és szabályosan kitöltött kijárási nyilatkozat is volt nála. A rendőrök megbírságolhatták volna, mivel a város területén tilos lóval járkálni, de megúszta egy figyelmeztetéssel.

Hirdetés

A ló egyébként szinte családtagnak számít, mert vele keresi meg Sergiu azt a kis pénzt, amiből megpróbálja fenntartani családját. Napi harminc lejt keres. A férfi egy kis házat próbál építeni a családjának, néhány fal már áll, de még sok a munka.

Mindent, amit csinálok, a gyerekeimért teszem. Most már három van, szükség van egy házra. Most nehezen élünk, de mit tehetünk… Dolgozom, amennyit bírok” – mondja a férfi.

Hirdetés