Fotó: Haáz Vince/Székelyhon

Az RMDSZ kegyesen megengedte, hogy Soós Zoltán független jelölt legyen Vásárhelyen

Körvonalazódik a nagy marosvásárhelyi akcióegység. Lássuk, mire lesz elég.

Hirdetés

Megismétlődni látszik a négy évvel ezelőtti forgatókönyv: Soós Zoltán nem az RMDSZ színeiben, hanem pártoktól függetlenül fog elindulni a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért.

Bár a végső döntést helyi szinten fogják meghozni, a Székelyhon szerint az RMDSZ felső vezetése már áldását adta a múzeumigazgató függetlenedésére, szóval ez a meccs le van játszva.

A múlt héten az is kiderült, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az új szövetségese, a Magyar Polgári Párt (MPP) is Soós szekerét tolná, ha összmagyar jelöltként méretkezik meg, de a jelölt pénteken Hermann Mark Christiannal is kezet rázott az együttműködés érdekében.

A korábbi helyhatósági választások előtt Marosvásárhelyen előválasztást szerveztek, melyet végül Soós Zoltán nyert meg az RMDSZ színeiben, később aztán bejelentette, hogy függetlenként indul, a három magyar politikai szervezet támogatásával. 2016-ban Dorin Florea 27 262 szavazatot kapott, alig 1700-al többet, mint Soós, aki szerint a polgármester egyértelműen csalással nyert.

Hirdetés