Soós: bizonyítani tudjuk Florea csalását

A szavazatok újraszámolását kérték Marosvásárhelyen.
Hirdetés

Soós Zoltán, a három magyar párt által támogatott független polgármesterjelölt a Facebookon közölte: bizonyítékaik vannak arra, hogy Dorin Florea csalással nyert. „Dorin Florea polgármester a korrupt mechanizmusa által befolyásolta a választópolgárok akaratát, ellentmondva a demokratikus elveknek. A városvezető és táskahordozói meggyőzték a polgármesteri hivatal alkalmazottait, hogy részesei legyenek a választási csalásnak” – fogalmaz.

Állítása szerint urnazárás után a hivatal épületében tetten értek egy hölgyet, amint a semmisnek nyilvánított választási űrlapokat újrapecsételte, hogy ezek biztosan semmisek legyenek. A hölgy bevallotta, hogy nem ő volt az egyedüli aki ilyenre folyamodott. Ellene és egyelőre ismeretlen elkövetők ellen bűnügyi eljárást indítanak – tájékoztat Soós.

Az elmúlt két napban bizonyítékokat gyűjtöttek a csalásra, óvást nyújtottak be a Központi Választási Irodához, és a szavazatok újraszámlálását is kérvényezték.  

A Marosvásárhelyi Rádió információi szerint a helyi választási iroda már továbbította Soósék két panaszát az illetékeseknek, azaz Központi Választási Irodának és a bűnüldöző szerveknek. Dorin Florea sem hagyja annyiban az ügyet. Szerdán közölte: rágalmazásért feljelenti a független jelöltet. 

Hirdetés