Már csak az RMDSZ-en múlik, hogy Soós elindulhat-e független jelöltként Marosvásárhelyen

Hermann Mark Christian visszalépne a javára, az EMNP és az MPP is támogatná a polgármesterjelöltet, ha leveti a tulipános mezt.

Hirdetés

Tavaly szeptember óta tudjuk, hogy az RMDSZ ismét Soós Zoltán múzeumigazgatót indítja a polgármesteri székért Marosvásárhelyen, aki 2016-ban nagyon közel járt ahhoz, hogy kiüsse a székéből a 2000 óta regnáló, újabban hajmeresztő nyilatkozatokkal kampányoló Dorin Floreát.

Szeptemberben a Szabad Emberek Pártjának (POL) egykori önkormányzati képviselője, Hermann Mark Christian is bejelentkezett a megmérettetésre, pénteken azonban – némi meglepetésre – bejelentette: kész visszalépni Soós Zoltán javára, ha függetlenül indul a helyhatóságin, és nem RMDSZ-es színekben.

Soósnak tetszik az ötlet, Hermannal kezet is ráztak, de erre még az RMDSZ-nek is rá kell bólintania. Csütörtökön egyébként az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői is bejelentették, a Magyar Polgári Párttal (MPP) együtt támogatnák Soós Zoltánt Marosvásárhelyen, de ők is csak abban az esetben, ha függetlenként indul.

Soós egyébként 2016-ban is függetlenként méretkezett meg a választásokon, a győzelme 1700 szavazaton múlott.

Hirdetés