Saját zsebre dolgoztak a temesvári gépjármű-bejegyzési hatóság munkatársai

A belügyi illetékesek azonban ezt nagyon nem díjazták.

Hirdetés

Egyre jobban megtizedelődik a belügyminisztérium alkalmazottainak állománya, miután egymás után, ráadásul nagy számban kapcsolják le a korrupcióellenes jogszabályokat meglehetősen lazán kezelő munkatársakat.

Most éppen Temesváron történt ilyen eset: a belügyminisztérium Korrupcióellenes Főosztályának (DGA) munkatársai hétfőn reggel a helyi gépjármű-bejegyzési hatóságra látogattak.

De nem azért, hogy baráti csevejt folytassanak kollégáikkal, hanem azért, mert kiderült, hogy azok saját zsebre dolgoztak.

Mint kiderült, a gyanú szerint vesztegetés fejében odahatottak, hogy a nekik csúszópénzt fizető ügyfelek gépkocsijait gyorsított eljárással jegyezzék be a forgalomba.

Az ügyészek szerint dossziénként 20 és 100 lej közötti összeget kértek, összesen 384 alkalommal, így négy hónap alatt mintegy 100 000 lejt gyűjtöttek össze.

Összesen tíz alkalmazottal szemben merült fel a korrupció gyanúja, őket be is vitték kihallgatásra a Temes megyei törvényszéki ügyészségre.

Hirdetés

Leleplezésük kevesebb mint két héttel azt követően történt, hogy Botoșani-ban összesen 15 közlekedési rendőrt kapcsoltak le, miután kiderült, hogy csúszópénz fejében futni hagyták a közlekedési kihágást elkövető autósokat.

Ugyanezért nem sokkal korábban 25 Szeben megyei közlekedési rendőr ellen is eljárás indult.

És akkor még ott van a Suceava megyei, több millió eurós jogosítványbiznisz, amelynek a főszereplői a csúszópénzért fejében vizsga nélkül is jogsit adtak azoknak, akik hajlandóak voltak kellőképpen mélyen a zsebükbe nyúlni.

Hirdetés