Nyári bréking! Kisétál a börtönből Liviu Dragnea állampolgár

Nem hiába küzdött, kérelmezett, variált példás kitartással a PSD hajdani erős embere.

Hirdetés

Talán már sokan elfelejtették: Liviu Dragneát, a PSD akkori elnökét és erős emberét a bíróság jogerősen három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Teleorman megyei önkormányzat fiktív alkalmazottai ügyében.

Dragnea úr 2019. május 27-én, hétfőn ment be a bukaresti Rahova börtönbe. És a hírek szerint példásan viselkedett. Közben pedig újra meg újra megpróbált kiszabadulni a sittről (lásd itt meg itt). Egy ideig nem jött össze neki (pláne, hogy néha eljátszotta a fenegyereket is), aztán 2021. július 15-én a giurgiu-i bíróság úgy ítélte meg, hogy Liviu Dragnea mégis megérdemli a feltételes szabadlábra helyezést.

Így hát két év és két hónap elteltével Liviu Dragnea állampolgár elhagyhatja a dutyit és szabadon sétálgathat Bukarest utcáin.

Mondjuk, túlzás lenne azt állítani, hogy Dragnea mester kikecmergett a pácból, hiszen hátra van neki még két ügye: a TelDrum-ügy, illetve az amerikai látogatás ügye (itt befolyással való üzérkedés a vád), amelyekben még nem született ítélet.

Hirdetés