Nagyon kiszabadulna a börtönből Liviu Dragnea

Egyelőre rejtély, hogy most milyen indokkal, de ismét próbálkozik ítélete semmissé nyilvánításával.
Hirdetés

Fél év után sem törődött bele Liviu Dragnea, a fiktív alkalmazások miatt elítélt korábbi PSD-elnök, hogy a következő három évet rácsok mögött kell töltenie, és újra megpróbál jogi kiskaput találni a szabadulása érdekében. A legfelsőbb bíróság pénteken iktatta azt a semmissé nyilvánítás iránti keresetet, melyet Dragnea postán nyújtott be az ítélete ellen. Nem lehet tudni, hogy milyen indokra hivatkozik, és azt sem, mikor indulhat el az eljárás, de ha megalapozottnak találják, akkor Dragneát kiengedhetik a börtönből, és új öttagú bírói testület tárgyalhatja újra az ügyét.

Korábbi ügyvédje azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az ítélet semmisé nyilvánítását személyesen Liviu Dragnea kezdeményezte, aki új ügyvédet bíz meg a képviseletére.

Liviu Dragneát május 27-én ítélte jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre a legfelsőbb bíróság hivatali visszaélésre való felbujtás miatt a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében.

A vád szerint Dragnea befolyásával elérte, hogy a Teleorman megyei PSD két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza és rendszeres havi bért fizessen nekik, úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg  munkahelyén és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

Hirdetés