Höhö: interjút adott a dutyiból Liviu Dragnea, ám erre nem kaptak engedélyt, úgyhogy a fagyi visszanyalhat

Szegény Dragneát az ág is húzza.

Hirdetés

A mai (csütörtök) nap egyik politikai „szenzációja” volt, hogy börtönbüntetésének megkezdése óta első alkalommal adott interjút a PSD korrupció miatt elítélt volt elnöke, Liviu Dragnea. Az interjút Dragnea egykori tanácsadója, Anca Alexandrescu készítette Skype-on, aki most a Realitatea Plus tévécsatornánál dolgozik újságíróként.

Csakhogy van ám itt egy kis bökkenő: A Büntetés-végrehajtási Intézetek Országos Felügyelete (ANP) csak online kommunikációra adott engedélyt Anca Alexandrescunak, szó sem volt itt interjúról. ANP-s források szerint ennek a bakinak akár Dragneára nézve is következményei lehetnek – hogy pontosan milyen következmények, azt nem részletezik, de az öreg fiúra rájár a rúd, annyi szent.

Az ország börtöneiben raboskodók számára március 16., a szükségállapot bevezetése óta egyetlen interjút sem engedélyeztek sem „fizikai”, sem online formában. Hogy utóbbinak mi köze a vírus terjedéséhez – hacsak nem számítógépes vírusról van szó –, nem tudom, de a szabály az szabály.

Anca Alexandrescu korábban azt mondta, hogy mindent megpróbált az interjú engedélyeztetése érdekében, de sokáig nem járt sikerrel. Végül ma (csütörtök) reggel kapott engedélyt arra, hogy Skype-on felvegye a kapcsolatot Dragneával, erre gyorsan elkészítette az interjút. A jelek szerint ez hiba volt.

Hirdetés

Az interjút a hosszas kommentárokkal itt megnézheti:

Hirdetés