Most éppen egy 17. századi angol jogelvre hivatkozva szeretne szabad emberré válni Liviu Dragnea

Tényleg minden lehetőséget megragad, hogy kikerüljön a rácsok mögül.

Hirdetés

Alaposan megdolgoztatja ügyvédeit és Justitiát a korrupció miatt elítélt Liviu Dragnea, akinek a nevét már rég elfelejtettük volna, ha nem próbálkozna folyamatosan valamilyen jogi kiskapuval annak érdekében, hogy kijusson a börtönből.

A PSD volt elnöke gyakorlatilag már mindent bevetett, de akkor sem áll le, ha láthatólag az összes lehetőséget kimerítette. Most éppen az angol jogrendhez fordult inspirációért, így találhatott rá a II. Károly angol király által 1679-ben aláírt Habeas Corpus jogelvre, mely kimondja, hogy szabad embert csak törvényes eljárás alapján szabad elfogni és letartóztatni, ha a törvényes vád vagy érvényes bírósági határozat nem született, akkor senkit sem lehet megfosztani huzamosabb ideig a szabadságától (bővebben lásd a Pallas Nagylexikon vonatkozó cikkelyét).

Dragnea, illetve a ügyvédi képviselete arra hivatkozik, hogy jogtalanul tartják fogva, mert a legfelsőbb bíróság háromtagú bírói testülete, mely döntött az ügyében, nem volt felhatalmazva a korrupciós ügyekben való ítélethirdetésre. Dragnea beadványát a bukaresti bíróság fogja megvizsgálni, a perköltségeket az államnak kell állnia.

Hirdetés