Mára is jutott egy kórháztűz: ezúttal a kolozsvári urológiai intézethez kellett kihívni a tűzoltókat

Találják ki, volt-e tűzvédelmi engedélye az egészségügyi intézménynek?

Hirdetés

Félelmetes, hogy a tíz halálos áldozatot követelő Piatra Neamț-i tragédia óta újabb epizódokkal bővült a kórháztüzek évada, és úgy tűnik, a biztonsági intézkedésekről mindenki megfeledkezett. Lassan életbiztosítást kell kötni, mielőtt belépünk egy egészségügyi intézménybe.

Kedden a kolozsvári megyei klinikai kórház keretében működő urológiai intézetről hívták a tűzoltókat, miután rövidzárlat keletkezett egy világítótestben, amely aztán ki is gyulladt.

A személyzet szerencsére nagyon operatívnak bizonyult, el is oltották a tüzet, mire a lánglovagok a helyszínre értek, a biztonság kedvéért pedig egy beteget át kellett költöztetni egy másik kórterembe. Szerencsére senki nem sérült meg, nem is kellett kiüríteni az épületrészt, de sokkal rosszabbul is végződhetett volna a történet.

A legfelháborítóbb az egészben az, hogy kiderült, az urológiai intézetnek egyáltalán nincs tűzvédelmi engedélye, pedig már januárban és novemberben, a Piatra Neamț-i tragédia után is bírságot kaptak emiatt.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy egy rövidzárlat miatt három pácienst ki kellett menekíteni a kolozsvári vasutaskórház egyik kórterméből, de szerencsére az ijedtségen kívül senkinek sem történt baja, és a tüzet is sikerült kioltani. Természetesen tűzvédelmi engedélyt ott sem találtak ellenőrzéskor.

Hirdetés

December elején a marosvásárhelyi megyei klinikai sürgősségi kórház (III) intenzív osztályán gyulladt ki egy konnektor, szerencsére ott sem sérült meg senki.

Szóval ennyit arról, hogy a novemberi tragédia után a hatóságok rákapcsolnak a kórházi elektromos hálózatok alaposabb kivizsgálására…

Hirdetés