Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök végre átvette a Nagy Károly-díjat. És trianonozott is egyet

Az odaítélők szerint Románia magyarozó elnöke megérdemel egy ilyen flepnit. Hogy miért, azt csak ők tudják.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy Aachen városának döntnökei 2020-ban úgy gondolták, a Klaus Iohannis nevű európéer államfőnek adják oda a rangosnak számító Nagy Károly-díjat. Ebbeli meggyőződésüket nevezett Klaus Iohannis magyarellenes performansza, illetve a nyugati sajtó felháborodása sem változtatta meg.

Viszont közbeszólt a pandémia és az idő telt, egészen mostanáig. Amikor, Romániával ellentétben, ahol egymást érik a negyedik hullám negatív vírusrekordjai, Aachenben jobb a helyzet, ezért a döntnökök szépen odahívták nevezett Iohannist és a szombati napon átadták neki a plecsnit.

Következtetés: ha valaki jó européer (vagyis pontosan azt csinálja, amit az Európai Unió mond neki, pontosan azt a gyűrűt csókolja, amire utasítást kap), akkor simán megkaphat egy ilyen nyakláncot, akkor is, ha közben durva magyargyűlölő beszédeket mond. És akkor is, ha olyan ügyesen dolgozik az európai egységért, hogy merészen kijelenti a nyár közepén, hogy legyőztük a pandémiát (értsd, Románia), aztán meg teljes mértékben hozzájárul az őszi negyedik hullám katasztrófájához, amennyiben hónapok óta csak a politikai csatározásokkal foglalkozik érdemben, az oltáskampány helyett. Nevezett Iohannis feltehetőleg azt képzeli, így kell remekül teljesíteni az európai egység megteremtése terén.

Gratulálunk, nevezett Iohannis!

Trianonról is kérdezték, Iohannis válaszolt, ahogy tudott

Az aacheni eseményen megkérdezték Iohannist, mi a véleménye „egy szomszédról, aki néha Európa-ellenesen viselkedik és megkérdőjelezi a trianoni határokat”, vagyis egyértelműen Magyarországról.

Hirdetés

„Kicsit olyan, mint amikor egy családi találkozón az egyik unokatestvér ötpercenként ügyetlenkedik egyet, de nem dobjuk ki, mert rokon. Próbáljuk rendre utasítani, integrálni, megnyugtatni, ez a receptje ennek. Nem támogatom, hogy kirúgjuk, eltávolítsuk a szervezetből, az ilyen büntetések nem hoznak olyan eredményt, amit sokan remélnek. Szerintem ezeknek az embereknek világosan el kell mondanunk szemtől szembe, mik az elvárások és folytatnunk kell a folyamatot”

– válaszolt az elnök.

„Tudom, hogy a velünk szomszédos országról beszél, és engem is idegesítenek, még jobban is, mint Önt, a Trianonnal kapcsolatos kijelentéseik. Én vagyok az állam elnöke, én erdélyi vagyok, mi pedig népszavazással döntöttünk, vagyis mi népként azt mondtuk: csatlakozni kívánunk Romániához, nem loptunk el senkitől semmit, az önrendelkezési jogunkról van szó. Így lett Erdély Románia része. Akkor lett Kárpátalja is Ukrajna része és így tovább. De ezeket nem kell, és senki nem is kívánja visszamenőlegessé tenni, senki nem akarja megkérdőjelezni ezeket a történelmi folyamatokat. Vélhetően csak néhány populista, de ezek a populisták léteznek Európában és csak eredményekkel lehet őket legyőzni” – folytatta Iohannis.

Hirdetés