Iohannis újabb habzó szájú, magyarellenes ámokfutásával ismét kiérdemelhet egy jó kis bírságot

Az RMDSZ jogvédelmi szolgálata a diszkriminációellenes testülethez fordult, miután az államfő a szövetséget is felelőssé tette a járványhelyzetért.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy újabb bírsággal kínálja meg a diszkriminációellenes tanács (CNCD) Klaus Iohannist, miután az álkisebbségi államelnöknek ismét sikerült belerúgni a magyarokba július végi nyilatkozatával.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat már bejelentette, panaszt tett a testületnél amiatt, hogy az államfő azt mondta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az azt támogató más pártok, köztük az RMDSZ is felelős a Romániában kirobbant járványhelyzetért.

Az RMDSZ jogvédelmi szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy Iohannis ismét az autonómiastatútum ügyével példálózott, azt mondta: a PSD „lepaktált az RMDSZ-el, suttyomban meg akarták szavazni az úgynevezett székelység autonómiáját”. Az említett nyilatkozat egyébként Kelemen Hunor szövetségi elnököt is rendesen kiborította.

Úgy látszik Iohannis imádja előkapni azt a bizonyos magyar kártyát, ha kedve szottyan egy kis kampánybeszédhez: az április végi, gusztustalan magyarellenes kirohanásáról itt írtunk, a diszkriminációellenes testület azt követően meg is kínálta az államfőt egy bírsággal, a főügyészség pedig még csak eljárást sem volt hajlandó indítani az ügyben, pedig elismerte, hogy az elnök gyűlöletbeszédet tartott.

Hirdetés