Klaus Ionopotchivanoc Iohannis előkapta a pallost: a PSD rosszabb, mint a koronavírus!

Közegészségügyi válságot teremtett, hogy utána rugdoshassa a kormányt. A PSD válasza: kapjátok be, ti vagytok a hibásak!

Hirdetés

A forró nyári járványhelyzetben (tudjuk, egyre-másra dőlnek meg a napi fertőzésrekordok), vagy ha tetszik, a forró nyári közegészségügyi válságban (ugye, a karantént követő nagy lazítás fagyija rendesen visszanyalt), esetleg a forró nyári választási kampány kezdetén (melynek végén nem biztos, hogy lesznek választások) Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök megint kiállt a nép elé.

Persze, ejtett pár szót arról, hogy maszk meg távolságtartás meg felelősség, de nem ez volt a lényeg. A lényeg az volt, hogy a PSD egy cinikus vadállat (Mujé PSD!), együtt és tagonként. Hogy miért? Hát kérem szépen, mondta Ionopot úr: a sürgősségi állapot idején a kormány péééldááásan kezelte a járványválságot. (Pofánk leszakad, de mindentől függetlenül tény, hogy a fertőzési adatok alacsonyak voltak.) Aztán eljött a nagy lazítás és a cinikus vadállat (Mujé!) PSD gyakorlatilag mindent megtett, amit parlamenti erőfölénye következtében megtehetett, hogy a felelős járványkormány amúgy remek teljesítményét aláássa. Természetesen nem egyedül, mert ugye, ott van vele az RMDSZ is. (Ionopot chivanoc, Udemere!)

Hogy csinálta ezt? Hát úgy, hogy szecskába vágta a felelős járványkormány által megteremtett törvényi keretet. Ezzel pedig Ionopot úr szerint nem tett egyebet, mint hogy létrehozott egy közegészségügyi válságot, csak azért, hogy utána rugdoshassa a jó kormányt. Közben pedig terjed a fertőzés. Ez a PSD! Na de a kormány nem hagyja magát. Pont.

Mire a PSD szinte azonnal reagált, mégpedig a párt szóvivője, Lucian Romascanu személyében. Az üzenet, nagyon röviden: Ionopot elnök megbolondult. Az országnak tele van a töke a lejárt elnöki lemezzel. A kormány inkompetens és bűnöző és képtelen kezelni a járványválságot. Semmiért nem a PSD a hibás, hanem a PNL és haverjuk, az államelnök.

További szép napot kívánunk!

Hirdetés