Hoppá: úgy tűnik, mégis maradhat a kislányát megalázó oláhszentgyörgyi polgármester

Merthogy egy másik mandátumot veszített el az elítélése miatt.

Hirdetés

Ennél fordulatosabb már nem is lehetne Traian Ogâgău oláhszentgyörgyi polgármester ügye, aki a szeptember végi önkormányzati választások előtt arról vált hírhedtté, hogy egy róla nyilvánosságra került videón az látható, amint nevelés címszó alatt éppen megalázza meztelenre vetkőztetett lányát.

Ennek ellenére a település lakói újraválasztották polgármesterré.

Mint a héten megírtuk, hétfőn jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mivel még 2016-ban nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, és vért sem adott, miután a gyanú szerint ittasan vezetett.

A hatályos törvények szerint a jogerős ítélet azt jelenti, hogy elveszíti a polgármesteri mandátumát. Ennek nyomán úgy tűnt, hogy mégiscsak távoznia kell a polgármesteri hivatalból.

Csakhogy.

Az illetékes bíróság még nem igazolta az új mandátumát, így természetesen az esküt sem tette le.

Így aztán hiába írta alá a Beszterce-Naszód negyei prefektus a mandátuma megszűnéséről szóló rendeletet, az nem az új, hanem az éppen most lejáró mandátumra vonatkozik.

Hirdetés

Vagyis: most néhány napra valóban távoznia kell hivatalából, de miután a bíróság – várhatóan napokon belül – igazolja az új mandátumot, vissza is térhet oda.

Ogâgău jelezte is, hogy most éppen nem polgármester, de várja, hogy a bíróság ismét „élesítse” a mandátumát, aztán majd meglátja, mi lesz.

A lánya megalázása kapcsán csak annyit mondott: jól van, és most a hatóságok „kínozzák”.

Ezzel arra utalt, hogy a videó nyomán eljárás indult ellene.

És a jelek szerint továbbra is polgármesterként járhat majd a kihallgatásokra.

Hirdetés