Gyerekbántalmazó és a polgármesteri hivatalban kiskorúakkal szexelő polgármestert is újraválasztottak

Vannak érdekességek az önkormányzati választások eredményei között, annyi szent.

Hirdetés

Igaz, hogy abban az országban, ahol egy halott polgármestert is simán újraválasztanak, fölösleges bármin is csodálkozni, de azért mégis érdemes rögzíteni, hogy gyerekbántalmazó és a polgármesteri hivatalban kiskorúakkal szexelő polgármesternek is újabb négy évre bizalmat szavaztak a településük lakosai.

Már csak azért is, mert az elhalálozás még nem számít sem bűncselekménynek, sem kihágásnak.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Beszterce-Naszód megyei Oláhszentgyörgy polgármesteréről, Traian Ogâgăuról éppen a választási kampány idején került elő egy videó, amely arról tanúskodik, hogy furcsa fogalmai vannak a gyereknevelésről.

A felvételen ugyanis az látható, ahogy meztelenre vetkőztetett, tízéves kislányát alázza, amiért az szerinte rossz fát tett a tűzre.

A polgármester szerint – aki ellen amúgy bűnvádi eljárás is indult az ügy miatt – csupán le akarták járatni, különösebb bűntudatot nem lehetett rajta fölfedezni.

Pedig már az is furcsa, hogy az esetet lefilmezte – mint kiderült, azért, hogy exfeleségének, a kislány édesanyjának elküldve bemutassa, hogyan viselkedik szerinte egy felelősségteljes és gondoskodó atya.

Amúgy a jelek szerint a nő is egyetértett vele, hiszen nem a volt férjét, hanem a videó kiszivárogtatóit jelentette fel.

Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy vasárnap az egyébként egyéb büntetőügyei miatt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által hivatalosan magára hagyott, gyakorlatilag azonban fű alatt mindvégig támogatott – hiszen ellenjelöltet sem indítottak vele szemben – polgármestert újraválasztották.

Ogâgău a szavazatok megszámlálása után a városházán úgy kommentálta győzelmét: Szóval kilyuggatuk őket.

Aztán kiment a városháza elé, ahol több száz híve üdvözölve.

Itt rövid beszédet intézett hozzájuk, amelyben egyrészt gratulált az ellenfeleinek, másrészt közölte: szégyelljék magukat az ellene folytatott aljas kampány miatt.

Hirdetés

Hasonlóan jár a Iaşi megyei Magosvalfa (Mogoşeşti-Siret) elöljárója, Damian Butnaru is, aki egy bírósági tárgyalás során beismerte, hogy kiskorúakkal folytatott szexuális kapcsolatot a polgármesteri hivatal épületében.

Ő is PNL-színekben volt elöljáró, de az ügy kipattanása után a PNL kihátrált mögüle – már látszólag, hiszen ugyanolyan plakátjai voltak, mint a PNL-nek, csak a pártlogó nélkül. És persze ellene sem indítottak liberális jelöltet.

Így aztán a voksok 33 százalékával polgármester maradhatott.

Butnarut még egy jó tíz évvel ezelőtti ügyben hallgatták ki tanúként, amelyben több személyt is azzal vádoltak, hogy 12 lányt – köztük kiskorúakat – hálóztak be, és prostitúcióra kényszerítették őket.

A polgármester neve akkor bukkant fel az ügyben, amikor egy 17 éves lány feljelentést tett az egyik strici ellen, azzal vádolva meg, hogy őt és a nővérét is elrabolta.

A tanúként beidézett polgármester a 2019-es tárgyaláson beismerte, hogy a strici még 2007-ben két lányt is „szállított” neki, akikkel orális szexuális kapcsolatot létesített a polgármesteri hivatalban.

Az aktusért 100 vagy 150 lejt fizetett a közvetítőnek.

Azért kíváncsiak lennénk, mit kell elkövetnie Romániában egy elöljárónak ahhoz, hogy a választópolgároknak ne legyen gyomruk újraválasztani.

Hirdetés