Egy nő beállított a sürgősségire, és szépen kérte, hogy vegyék ki belőle az oltással beültetett chipet

Nehéz idők járnak az orvosokra, annyi szent.

Hirdetés

A koronavírus-járvány alaposan próbára teszi az egészségügyi dolgozókat, mind fizikai, mind mentális szempontból. És most nem is csak arról van szó, hogy éjt nappallá téve kell ellátniuk a koronavírus-fertőzéssel beutalt betegeket – rosszabb esetben lélegeztetőgépre kapcsolt, magatehetetlen súlyos eseteket –, hanem egyéb nehézségekkel is meg kell küzdeniük a járvány kapcsán.

Például az emberi ostobasággal.

A bukaresti Szent Pantelimon kórház szóvivője szerdán este például elmesélte, hogy a sürgősségi személyzetének idegeit egy fiatal nő tette próbára, aki egyszer csak azzal állított be, hogy

felvette ugyan az oltást, de most már szeretné, ha eltávolítanák a szervezetéből.

Az ok: tudja, hogy a vakcinával chipet juttattak a testébe, de most már megbánta, hogy beadatta, úgyhogy legyenek szívesek kivenni onnan.

Ezzel tanúbizonyságot tett arról, hogy nem sokat javult a helyzet február óta, amikor egy felmérés kimutatta: a romániaiak közel 40 százaléka meg volt győződve arról, hogy az oltással chipet akarnak a szervezetébe juttatni, hogy azzal nyomon követhető és/vagy manipulálható legyen.

Hirdetés

Mint kiderült,

a nő eleve ódzkodott attól, hogy beoltassa magát, de végül a családja meggyőzte.

Az orvosok az első döbbenetből felocsúdva megpróbálták szépen elmagyarázni neki, hogy az általa hitt dolgok nem állnak túl szoros kapcsolatban a valósággal, és legalább annyit sikerült elérni, hogy végül nem nyaggatta őket tovább, és elment. De nem tűnt úgy, hogy maradéktalanul sikerült meggyőzni.

Igaz, tulajdonképpen nem árt az eset pozitív oldalát nézni: legalább beoltatta magát.

Hirdetés