A védelmi minisztérium akkorát bakizott, mint egy gombafelhő

Az Orosz Föderáció részeként tüntette fel a Krím-félszigetet. Amelynek annektálását Románia illegálisnak tekinti.

Hirdetés

Épp teljes gőzzel áll az izmozási bál Oroszország és az úgynevezett civilizált világ közt. Utóbbi részeként Románia ott kakaskodik a NATO- és EU-tagállamok közt, mint jó katona. Na és erre mit csinál a védelmi minisztérium? Tehát, nem egy másnapos megmondóember, egy vicclap, hanem a román védelmi minisztérium!

Szombat délelőtt bejegyzést közölt a Facebook-oldalán, amelyben – a sors iróniája – a saját, Inforadar nevű portálját reklámozza, amelynek bemutatója úgy kezdődik, hogy az Inforadar platform a korrekt hírek portálja.

Na most, a posztban (és a portál vonatkozó hírében) a szerzői szándék szerint lebontatnak az Oroszország által terjesztett egyes mítoszok. Oké, a cikk egy NATO-szöveg román fordítása, ám amit az egyik illusztrációval sikerült csinálni a trikolór végeken, az enyhén szólva szürreális. Az illető részben azt a mítoszt bontják le, hogy az oroszok szerint a NATO bekeríti Oroszországot, mert hiszen tessék, az Orosz Föderáció szárazföldi határainak csupán 6 %-a érintkezik NATO-tagállamokkal.

Fotó forrása: Hotnews.

Hirdetés

És akkor az illusztráció: a román szerkesztők valamilyen földöntúli oknál fogva olyan térképet raktak a szöveg mellé (az oldalon, de a Facebook-on is), amely a Krím-félszigetet az Orosz Föderáció részeként ábrázolja. Ugye, Románia teljesen illegálisnak tekinti a félsziget 2014-es annektálását.

Persze, egy idő után sürgős kezek lecserélték az illusztrációt és most már politikailag korrekt térkép látható a bejegyzésben és a portálon is. Azon viszont el lehet töprengeni, mit kapott a bakiért a szerkesztő, mint ahogy azon is, vajon ki szólhatott oda neki…

Hirdetés