A görög határ közelében érték utol a börtönbüntetés elől menekülő Elena Udreát

Régi szokása szerint az exminiszter lelépett az országból az ítélethirdetés napján, de a terve nem jött össze.

Hirdetés

Olyan nagyon messzire nem jutott Elena Udrea volt turisztikai miniszter, akinek a legfelsőbb bíróság csütörtökön közölt döntése alapján hat évig börtönbe kell vonulnia. Udrea azonban még a reggeli órákban elmenekült az országból, s időközben az is kiderült, hogy a giurgiu-i vámnál lépte át a határt.

Miután a rendőrség nemzetközi körözést adott ki a nevére, pár órával később Udreát el is kapták Bulgária területén, a görög határ közelében.

A volt turisztikai miniszter ma tudta meg, hogy hat évre börtönbe kell vonulnia a Bute-gála-perben még 2018-ban meghozott jogerős ítélet alapján, vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt.

Elena Udrea már 2018-ban is eltűnt az országból, mielőtt az említett ügyben jogerős ítélet született. És mit ad Isten, akkor is Görögországba menekült egy rövid időre, majd onnan egészen Costa Ricáig repült, de ott  őrizetbe vették. Hazatérése után kérvényezte a jogerős ítélet megsemmisítését és a büntetőper újratárgyalását, ezt söpörte le most az asztalról a legfelsőbb bíróság.

És még nincs vége, Udreának egy másik jogerős ítéletre is várnia kell: tavaly márciusban többrendbeli pénzmosásért és megvesztegetésre való felbujtásért alapfokon nyolc év letöltendőt kapott egy illegális kampányfinanszírozási ügyben. Akkor nem menekült el, de legalább jól megátkozta (!) a bírát, aki elítélte.

Hirdetés