A nácik egyik kedvenc szavával parádézott a parlamentben a PSD visszaeső surmója

Jó napja volt? Akkor következzen egy kortárs fabula a képviselőházból.
Hirdetés

Az egyébként is megosztó, felháborító, elkeserítő, illetve „mindjárt beleverem a fejem a falba, miközben fagyiskanalat nyomok a szemembe, hogy milyen politikusaink vannak”-tó nyilatkozatai miatt hírhedté vált Nicolae Bacalbașa szociáldemokrata képviselő ismét kijött a ketrecből, és ezúttal sikerült odanyilatkoznia egy a náci Németországban előszeretettel használt sértést egyik kollégája részére. Konkrétan

az „untermensch” szóval illette

egyes források szerint Stelian Ion (USR) mások szerint Florin Roman (PNL) képviselőt, amit a nácik „alsóbbrendű ember” értelemben használtak. Ráadásul arra is utalt, hogy azért használta éppen ezt a sértést,

mert Romániának Klaus Iohannis személyében német államelnöke van.

A vita egyébként a miniamnesztiaként emlegetett, rengeteget vitatott 2017-es törvény visszavonását célzó szavazást megelőzően bontakozott ki a honatyák között. Egy felszólaló a parlament szégyenének nevezte a törvényt, amelyet éppen a PSD előterjesztésére fogadtak el annak idején. Emiatt ment fel a pumpa a PSD-s Bacalbașában, aki gyémántlogikával azt is hozzátette, hogy „a parlament döntései nem lehetnek szégyenteljesek vagy nem-szégyenteljesek, mert (dobpörgés)

a Parlament döntései, azok a parlament döntései.”

Mától mindent értünk.

A vitathatatlan bunkóságra a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójából Ovidiu Ganţ reagált, aki a saját és minden romániai német nevében kikérte magának, hogy bárki az államelnökre hivatkozva használja a náci Németország terminusait.

Az eset után egyébként többen (köztük a PSD-frakció vezetője, Alfred Simonis) elnézést kértek Bacalbașa helyett, aki, úgy tűnik, nem gyűjtött magának elég élelmet télire.

A „felszólalást egyébként itt videón is megnézheti.

Nicolae Bacalbașa messze nem először veri ki a biztosítékot, szerintem direkt csak ezért jár be a munkahelyére. Amellett, hogy verbálisan egyfolytában irritálja a kevésbé agyvérszegény jámbor szavazópolgárokat, az is előfordult már, hogy egyszerűen beintett képviselőtársainak, amiért fel is függesztették PSD-tagságát.

Hirdetés

Azt is mondotta volt, hogy ő bizony fegyverrel védené az országot a melegektől.

És még sorolhatnánk.

Bacalbașa egyébként végzettségét tekintve orvos, bár jó ideje már csak a megnyilvánulásainak vannak betegei, neki nem.

Különben nem ő az egyetlen gyenge láncszem a hazai politikai elitből.

És persze az sem először fordul elő, hogy Iohannist pusztán a nemzetisége miatt összefüggésbe hozzák a náciakkal (cikkeink itt, itt és itt).

Ilyen országban élünk. De legalább van kőolajunk dögivel. 

Hirdetés