Bacalbasa korábban obszcén viselkedésével tűnt ki a honatyák közül a parlamentben (Fotó: Archívum)
Népsavazás
Timi
2018. szeptember 20. csütörtök, 16:14
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?

Érzelmileg manipuláló nyilatkozatok és indulatos Facebook-bejegyzések jellemzik a családról szóló népszavazás előtti kampányt, melyben a népszavazáson való részvételére buzdító politikusok, egyházi emberek és civilek, illetve a bojkottra buzdító emberjogi aktivisták egyaránt szerepet vállalnak – mindenki a saját vérmérséklete szerint.

Az egyik legdurvább megnyilvánulást Nicolae Bacalbaşa, a Szociáldemokrata Párt képviselője engedte meg magának, akit arról kérdeztek, hogy nem-e lenne jobb a népszavazásra szánt 40 millió eurót az egészségügyre fordítani. Az egyébként orvos Bacalbaşa szerint nem sok ez az összeg ahhoz képest, hogy Románia és a román nép megvédése a tét a „rombolás mérnökeinek” agressziójával szemben. Az „ellenanyag” márpedig pénzbe kerül. Hozzátette: lehet, hogy egyszer érdemes lenne fegyverekhez fordulni, ha Romániát másképpen is „bántalmazzák”.

Bacalbaşa nyilatkozata kb. az első percnél kezdődik

A honatya kifejtette: a 40 millió euró tulajdonképpen a nemzet egészségébe való beruházást jelenti, mert a család jelenti a nemzet egészségét. Hiába építenénk kórházakat, ha közben tönkreteszik az országot, magyarázta.

A Koalíció a Családért mindeközben azért háborog, mert a politika rátelepedett a kezdeményezsre. Kifejtették: nem az egyik vagy másik párt mellett vagy ellen kell szavazni, hanem a családi élet természetességének megőrzéséért. Mindenki, aki mást állít erről a népszavazásról, alattomos érdekeket szolgál. A több millió román állampolgár elleni támadások és megfélemlítések azt bizonyítják, hogy milyen erőszakossá és vulgárissá vált a román társadalom, nyilatkozták a koalíció képviselői, akik védelmükbe vették az ortodox egyházat is, melyet szerintük méltatlanul támadnak.

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra október 6-án és 7-én kerül sor a Koalíció a Családért elnevezésű mozgalom kezdeményezésére. A módosítás egy férfi és egy nő közötti házasságra szűkítené a család fogalmát, ezzel is ellehetetlenítve az azonos neműek közötti házasság lehetőségének megteremtését.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28211
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.