Megérte?
Timi
2019. január 13. vasárnap, 16:52
A bűnözök tömeges kiengedésének újabb következménye: egy 25 éves fiatal halála.

Pontos statisztikákat még nem nagyon láttunk arról, hogy a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetésének lerövidítéséről szóló törvény elfogadása óta mennyivel ugrott meg a bűnözés Romániában, de a számottevő növekedés  nyilvánvaló, mivel szinte kétnaponta jelenik meg egy hír arról, hogy a törvény miatt kiengedett személy gyilkolt, erőszakolt vagy rabolt.

Szombat este, a Szeben megyei Medgyesen egy korábbi nézeteltérés apropóján fiatalok szólalkoztak össze az egyik szórakozóhelyen. A konfliktus a diszkó előtt folytatódott, ahol egy 25 éves fiatal a földre került, majd az ellenséges banda egyik tagja átvágta a combján az ütőeret. Az áldozat olyan súlyos vérveszteséget szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A 30 éves elkövetőről kiderült, hogy a miniamnesztiának köszönhetően nemrég szabadult a börtönből, ahol szintén gyilkosság miatt ült. A Fehér megyei férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrség Balázsfalva környékén fogta el.

A 2017 októbere óta érvényes jogszabály lehetővé teszi, hogy minden 30, embertelen körülmények között eltöltött nap után hat napot elengedjenek az fogvatartottak büntetéséből. Azóta kilencezer rabot engedtek szabadon, és 70 százalékos a visszaesés az elítélt bűnözők körében.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29520
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.