Megérte?
Timi
2019. január 13. vasárnap, 16:52
A bűnözök tömeges kiengedésének újabb következménye: egy 25 éves fiatal halála.

Pontos statisztikákat még nem nagyon láttunk arról, hogy a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetésének lerövidítéséről szóló törvény elfogadása óta mennyivel ugrott meg a bűnözés Romániában, de a számottevő növekedés  nyilvánvaló, mivel szinte kétnaponta jelenik meg egy hír arról, hogy a törvény miatt kiengedett személy gyilkolt, erőszakolt vagy rabolt.

Szombat este, a Szeben megyei Medgyesen egy korábbi nézeteltérés apropóján fiatalok szólalkoztak össze az egyik szórakozóhelyen. A konfliktus a diszkó előtt folytatódott, ahol egy 25 éves fiatal a földre került, majd az ellenséges banda egyik tagja átvágta a combján az ütőeret. Az áldozat olyan súlyos vérveszteséget szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A 30 éves elkövetőről kiderült, hogy a miniamnesztiának köszönhetően nemrég szabadult a börtönből, ahol szintén gyilkosság miatt ült. A Fehér megyei férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrség Balázsfalva környékén fogta el.

A 2017 októbere óta érvényes jogszabály lehetővé teszi, hogy minden 30, embertelen körülmények között eltöltött nap után hat napot elengedjenek az fogvatartottak büntetéséből. Azóta kilencezer rabot engedtek szabadon, és 70 százalékos a visszaesés az elítélt bűnözők körében.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29520
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.