wonder woman!
Jean St'Ay
2019. április 15. hétfő, 09:42
Tudják, ki mondta ezt? Nem, nem egy maffiavezér. Sem egy részeg tahó. Hanem egy román szenátor asszony.

Az úgy van ebben a mioritikus képviseleti demokráciában, hogy a nép négyévente ki- és megválaszt egy csomó embert, akikről azt gondolja (érzi), hogy remekül fogja képviselni az érdekeit (mármint a népét) a parlamentben. Ettől a perctől kezdve az illetők közszolgák. Vagyis a nép érdekében tevékenykednek. Legalábbis ez az elv.

Nézzük, mi történik, amikor a gyakorlat magasról szarik az elvekre. A Pro TV stábja elment egy bizonyos Gabriela Crețuhoz (Szociáldemokrata Párt, PSD), akiről a vaslui-i nép úgy gondolta a legutóbbi választásokkor, hogy szenátorként remekül fogja őket képviselni a mioritikus parlamentben. És kérdezgette erről-arról, mert miként a szenátor asszonynak az a dolga, hogy a nép érdekében tevékenykedjen, a sajtónak az a dolga, hogy kérdéseket tegyen fel. Szóval, minden szép és jó is volt, amíg a riporter meg nem kérdezte, hogy milyen törvényi kezdeményezései voltak a bájos hölgynek azok érdekében (ugye, a vaslui-i nép), akik őt szavazatukkal odaküldték, ahol van.

Hát, kérem szépen, ez a közszolga hölgy első lépésben kioktatta a sajtó képviselőit, hogy márpedig ő civilben a társadalom- és politikatudomány jeles tudora, aki megpróbálja arra nevelni a sajtó munkásait, hogy ne kérdezzenek hülyeségeket.

Ám a riporter nem volt hajlandó megnevelődni, és folytatta a kényelmetlen kérdéseket. Mire a kiváló szenátor asszony hirtelen kiguvasztotta a szemét, aztán felugrott és megbicsakló hangon imigyen jajdult fel:

„Maguk nem tudják, kivel beszélnek! Menjenek ki innen! Nem tartozom maguknak magyarázattal!”

És lökdösni kezdte a kamerát. Távozás közben azért a szívós riporter kötötte az ebet a karóhoz, mondván, hogy de hát válaszolni kéne a vaslui-i népnek, ha már már a bájos, ám időközben kicsit hisztériássá torzult hölgyre adták le voksukat. Mire a borzolt idegű hölgy odavágta ezt a tízpontos választ is:

„Semmi baj! Ők megszavaznak, ennyi!”

Aztán, már a folyosón, miközben elviharzott, a kiváló szenátor asszony még odapörkölt egyet sajtónak-világnak:

„Nem félek a titkosszolgálatoktól, bizony!”

Kész. Mi is bámulunk a képsoroka, mint borjú az új kapura.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30796
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.