Mint kecskére a káposztát, PSD-közeli emberre bízzák a szavazatokat Teleormanban

A választás tisztaságát felügyelő testület elnökének férje az egyik PSD-jelölt kampányának alkalmazottja.
Hirdetés

A napokban kiválasztották azt a három bírót, akik a Teleorman megyei választási iroda munkájáért fognak felelni a közelgő EP-választások lebonyolítása során, az ő felelősségük lesz biztosítani, hogy minden flottul menjen a teleormani szavazókörzetekben. Valahogy nem sikerült olyan személyeket találni a feladatra, akiknek ne lenne valamilyen kapcsolatuk Liviu Dragnea PSD-elnökkel vagy a korrupció miatt elhíresült Teldrum céggel.

Egyikőjük, bizonyos Gabriela Rotaru azzal tűnik ki, hogy  férje az egyik PSD-jelölt kampányában vállalt munkát. Egy másik hölgy, Violeta Maidanuc pedig azzal vált gyanússá, hogy a teleormani törvényszék bírójaként arról döntött: nincs ok arra, hogy újranyissák a Teldrum ellen a nyomozást. Ugye, köztudott, hogy ebben az ügyben az egyik vádlott Liviu Dragnea, aki még megyei tanácselnökként nagyot kaszált az útépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárásokon –  ezt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is megállapította.

A választási felügyeletet végző bírókról elviekben sorshúzással döntöttek, az eljárást személyesen Petrică Gudac, a teleormani bíróság elnöke végezte el, akiről a helyi sajtó azt írja, hogy szintén haszonélvezője volt a Teldrumnak.

A választási iroda vezetőtestületének összetétele miatt Aurel Fierăscu, a PLUS politikusa fellebbezést nyújtott be a központi választási irodához, kifogásolva, hogy a bizottság elnökének férje részt vesz a PSD kampányában, de visszadobták az óvását.   

Hirdetés