Román tábornok: Hogy hagyhatjátok Erdélyt Koszovóvá válni?

Mircea Chelaru (nem) mellesleg a szélsőséges nacionalista Román Nemzet(ség) Párt alapító tagja és egyik vezére.
Hirdetés

Biztos emlékszik még a nyájas Olvasó a Román Nemzet(ség) Pártra (PNR). Jó egy éve alakult, programjának lényege a keresztény (nyilván ortodox) értékek megőrzése, a muzulmán bevándorlás megakadályozása, illetve az Antikrisztusnak titulált Soros György kitörlése a román nép tudatából. A párt elnöke mellesleg jó ismerősünk, Ninel Peia úr.

Nos, a párt egyik alelnöke, bizonyos Mircea Chelaru tartalékos tábornok a minap (feltehetően a Székely Szabadság Napja és a magyar nemzeti ünnep által előidézett kulturális sokk következtében) alaposan megdöbbent, és felindulásában írt egy dörgedelmes nyílt levelet a román európai parlamenti képviselőknek. Van ebben a levélben szó mindenről, a román szent földről, a hazaárulásról, az európai képviselők tutyimutyiságáról, Erdély elrablásának nagy sötét tervéről.

Azért idéznénk pár passzust, mert sokat elmondanak a szerzőről, illetve a szellemiségről, melynek jegyében született.
Íme, az egyik legszebb részlet, amelyben gyakorlatilag Klaus Iohannis államelnököt (aki mellesleg ezt üzente a magyaroknak március 15. alkalmából) vádolja meg a lánglelkű író Erdély elrablásának aljas szándékával:

„Ti ott, Brüsszelben látjátok, mi készül az Ország teste ellen. Erdély koszovizálása régi álom, de amint egy híres mondás és egy sikerkönyv címe is sugallja, a Trianon- és főleg nemzetellenes akciók lépésről lépésre zajlottak, egy szebeni torony órájának tiktakja szerint.”

Ugye, milyen szépen mondja a tábornok úr?

Aztán jön a szokásos pocskondiázás, hogy az ország testét sárral dobálják, hogy a román európai parlamenti képviselők cinkosok a szörnyű bécsi diktátumra emlékeztető területrablási kísérletben, hogy milyen bénák, dilettánsok, szolgalelkűek a képviselő hölgyek és urak.

Hirdetés

És akkor idézzük a magyar európai képviselőkre vonatkozó részt, pont úgy, ahogy a tábornok úr veszi őket egy kalap alá:

„Tőkés Lászlót, Frunda Györgyöt, Sógor Csabát, Winkler Gyulát értjük, hiszen nekik más prioritásaik vannak ahelyett, hogy az Állam Egységét támogassák. Ők nyílt szegregációs érdekeket szolgálnak, a magyar közösségért munkálkodnak, amelyhez taktikai tömegként hozzácsapják a székelyeket is, mely munkában Budapest szimbolikus (zászlók, műemlékek, dokumentumok), nyelvi, gazdasági és kulturális támogatását élvezik.”

A levél befejező részében a tábornok úr a Román Nemzet(ség) Párt vezetősége nevében felszólítja a román európai parlamenti képviselőket: legyenek románok, ne adják el a lelküket egy-egy újabb mandátumért, képviseljék az egységes és oszthatatlan Haza érdekeit. Mert a Haza szent törvénye megöleli fiait és leányait, de az románellenes románokra kíméletlenül lecsap! Aki nincs a Hazával, az a román nemzet ellensége. Szóval, reszkessetek, területrablók!

És akkor kérünk még egy kávét.

Hirdetés