Nem vicc!
Jean St'Ay
2019. január 18. péntek, 11:36
De csak a jó ügy érdekében: nehogy a pannóniai síkság vademberei kitépjék az erdélyi szívet a román nemzet szent testéből.

Emlékeznek még a Ninel Peia nevű úriemberre? Tudják, aki minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a Corneliu Vadim Tudor halálát, illetve Gheorghe Funar ősi dák ezoterikus dimenzióba való átlényegülését követően ne haljon ki az igazi, autohton vadromán politikai lélek a mioritikus hazában. Itt közöltünk róla remek jellemrajzot, itt pedig beszámoltunk arról, hogy új pártot indított, néhány igazán kiváló úriember társaságában.

Na, ez a derék Peia úr a minap tollat ragadott, végigfuttatta kezét a papíron, s levél lett belőle. És ki a levél címzettje? Hát, nem kisebb személyiség, mint maga Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke. S hogy miről szól a levél?  Bevalljuk őszintén: leírhatatlan. Ezért úgy döntöttünk, mindenféle magyarázat nélkül, teljes egészében közöljük. Tessék (azért egy zsebkendőt érdemes kézügyben tartani, ha netán sírva fakadnának a röhögéstől):

„Tisztelt Putyin úr, az ön politikai elődei, hol vörösebbek, hol fehérebbek, úgy gondolták, le lehet szakítani a kis román testvér egyik lábát, egy olyan rátermett lábat (ezen kicsit eltöprengtünk, mármint, hogy milyen lehet egy rátermett láb), mint Besszarábia, majd pedig az egyik kezét is le lehet vágni, a mi drága Bukovinánkat, amely egyáltalán nem szükséges zálogként ott van ortodox testvéreinknél. Később, amikor hivatalosan is testvérekké váltunk a sarló és kalapács jegyében, a ti nagy politikusaitok (a levélíró ösztön- és véletlenszerűen váltogatja az önözést a tegezéssel) úgy gondolták, jót tenne nekünk egy kis éheztetés, és eltulajdonítottátok a Kincset, mint egy kikényszerített ajándékot.

Szép kis ortodox testvériségben voltunk, Putyin úr.

Ma, a tegnapi idióták utódai, új ruhát öltött idióták folytatni akarják a sátáni elnyomást, késleltetvén a fent említett ortodox kötődés jogszerű működtetését.

Putyin úr, ön hittársak gyilkosait táplálja.

Szabaduljon meg a sátáni idiótáktól, Putyin úr, az oroszok megérdemlik, hogy megismerjék a román ortodox lelket, ahogy mi is az orosz pravoszláv lelket.

És ezekkel az idiótákkal e dolog soha nem valósítható meg.

Nem csodálkoznék, ha ezek a gazemberek arra készülnének az új európai Németország árnyékában, hogy kedvükre tegyenek a pannóniai síkság vadembereinek és, miután elragadtátok kisebb testvéretek egyik kezét és egyik lábát, most megpróbáljátok kitépni a mellkasából az erdélyi szívet, eltávolítván Erdélyt a szent testtől. Hogy csak a Román Föld lelkével maradjunk.

Nem csodálkoznék, nagy testvér, nem csodálkoznék, ha egy ilyen mocskos terv főne az ön fülébe mérget csöpögtető idióták démoni fejében.

Így aztán tisztességesnek tűnik nekem, hogy a mi mennyei atyánk nevében arra kérjelek, Putyin úr, hogy szabadulj meg a Tisztátalannak felesküdött idiótáktól, akik önt is a román nemzet, Oroszország kisebb testvére hóhérává akarják változtatni.

Még nem késő, nekünk, nektek, az ortodoxiának. Ámen!

Ninel Peia – A Román Nemzetség Párt elnöke”

Hát így. szép hétvégét kívánunk!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29595
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.