Így verekszik az udvarhelyi alvilág

Biztonsági felvételen nézhető vissza, hogy ki ütött először: a főszerkesztő vagy a „sértett”?
Hirdetés

Nyilvánosságra került a székelyudvarhelyi Mokka kávézó szombat éjszaja készült biztonsági felvétele, amelyen az látható, ahogy Szőke Lászlót, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét alaposan megruházza Szígyártó Szabolcs. 

A felvételt először közlő uh.ro azon spekulál, ki kezdte Erdély jelenleg leghíresebb verekedését, amelyben Szőke többször elsütötte önvédelmi, gumilövedékes pisztolyát, melynek következtében két személy kórházi ápolásra szorult. 
 
Miközben Szőke László az eset óta többször azt nyilatkozta, hogy ő nem verekszik még önvédelemből sem, és Szígyártó kezdte őt ütlegelni, az első felvételen az látszik, hogy ő ütött először, miután kivert egy poharat Szígyártó kezéből. Agresszíven viszont Szígyártó lépett fel először, aki leöntötte a lokálba érkező Szőkét, akivel épp akkor Boldizsár (becenevén Cinciri) Béla készített szelfit.
 
 
A második felvételen a második, fél órával később történt verés látható: Szígyártó már felöltözve, távozás előtt odamegy a pultnál ülő Szőkéhez, aki határozottan az ajtó felé mutat, mire Szígyártó nekiesik, és beveri az asztal alá. Szígyártó elindul kifele, közben zajlik a szóváltás, visszafordul, és megint ütni kezdi Szőkét, aki ismét beesik az asztal alá, onnan lő rá közvetlen közelről Szígyártóra (a felvételen 1:10-nél). A jelenetet, majd a sérüléseiket Boldizsár Béla folyamatosan fotózza a telefonjával.
 
 
Jelenleg nyomozás folyik Szőke és Szígyártó ellen is, utóbbi ellen ütlegelés és rendzavarás gyanújával, előbbi ellen a gyanú jogtalan fegyverhasználat nyilvános helyen.
 
A Mokka szórakozóhely működtetője a felvételeket korábban átadta már a rendőrségnek is.

Hirdetés