Fegyverrel védekezett az udvarhelyi főszerkesztő

Miután kétszer is megtámadták egy szórakozóhelyen.
Hirdetés

Önvédelmi gumilövedékes fegyverével védekezett szombaton hajnalban egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen történt összetűzésben Szőke László, az Udvarhelyi Híradó helyi napilap főszerkesztője – közölte a Székelyhon portál.

Az összetűzésben négyen megsérültek, két embert a kórház sebészeti osztályára utaltak. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője a portálnak elmondta, a hajnalban történt incidens egy régebbi nézeteltérésre vezethető vissza.

Hozzátette, a helyszínre riasztott bevetési egység megállapítása szerint egy székelyudvarhelyi férfi rátámadt, majd ököllel többször megütötte Szőke Lászlót, aki a földre kerülve elővette engedéllyel tartott gumilövedékes fegyverét és több lövést is leadott támadójára.

A lövésektől a támadó és társa, illetve egy a közelben tartózkodó fiatal is megsérült. Ellátásra mindannyiukat kórházba szállították. A támadót és a véletlenül eltalált fiatalt a sebészeti osztályra utalták be, Szőke László és a támadó társa elhagyhatták a kórházat. „Az összetűzésben használt fegyvert lefoglalták, az ügyben rendbontás, bántalmazás és engedéllyel tartott lőfegyver jogtalan használata miatt indítanak eljárást” – idézte a Székelyhon portál a szóvivőt.

Hirdetés

Szőke László a Székelyhonnak elmondta, kétszer verték meg szombat hajnalban a szórakozóhelyen. Az első után a támadó távozott, majd később visszatérve újból bántalmazta. A főszerkesztő elmondása szerint többször kérte a lokál vendégeit, hogy hívjanak rendőrt, de ezt senki nem tette meg, és senki sem próbált a segítségére sietni. A fegyvert akkor rántotta elő, amikor a második verés során bekerült az asztal alá. A lövések leadása után rögtön hívták a hatóságokat.

Szőke László az elmúlt években többször írt tényfeltáró cikkeket a székelyudvarhelyi alvilágról, amiért többször megfenyegették, és meg is támadták. 2014 májusában szintén a gumilövedékes fegyverével védekezett, amikor székelyudvarhelyi lakhelye előtt hárman támadtak rá.
 

Hirdetés