Felelőtlen kormány

Most a miniszterelnök-helyettes nevéhez fűződő, emberéletet is követelő incidens kapcsán kell azzal szembesülnünk, hogy még a legfelsőbb intézményi szinteken is csupán ködösítés és terelés zajlik.
Hirdetés

„A miniszter azóta hétfőig nem mutatkozott, hivatalos indoklása szerint az áldozat családja iránti tiszteletből. Holott éppen hogy az áldozat családja, valamint az ország többi polgára iránti tiszteletből kellett volna már másnap kiállnia, és közölnie, pontosan honnan és hová tartott, és mi indokolta a rendőri kíséretet. Ehelyett megkésett első megszólalásakor sem árult el semmit arról, mi szükség volt a vészvillogós felvezetésre.

Egy felelős kormányban ilyenkor a miniszterelnök mondatja le szánalmasan ködösítő, a kiváltságok igénybevételének magyarázatát megtagadó miniszterét, ha abba nem szorult annyi becsület, hogy egy ilyen helyzet után távozzon. Csakhogy jelenleg Victor Ponta kormánya Oprea – és hozzá hasonlóan korábbi szövetségeseik elárulásából, csupán a hatalomért élő párttársai – nélkül megbukna. Meg aztán ha ő nem mondott le a botrányai miatt, ezt mástól sem várhatja el.

Mindezek után alapvetően mindegy, meddig marad Oprea a helyén. Az a tény, hogy egyáltalán bármilyen tisztséget betölthetett a kormányban, még akkor is lemoshatatlan folt maradna Ponta, a PSD és a kabinet tevékenységén, ha nem lennének saját botrányaik.”

Hirdetés