Tisztességes sokszínűség

Egy abnormális, középkort idéző háború tragédiáitól eltekintve, kérdezem:
Hirdetés

mi lehet annak a menekültnek a fejében, aki, miután azon siránkozik, hogy nincs élelme, se gyógyszere, visszautasítja az élelmet és gyógyszert, amit a Vöröskereszttől kap. Értsd, a csomagoláson ott a kereszt keresztény jele.

Hogy akarnak ezek nálunk jól élni, ha gyűlölnek minket? És hogy fogják nevelni a gyerekeiket, akik nem hibásak a szüleik disznóságaiért?

Amondó vagyok, hogy vegyenek mindegyiktől ujjlenyomatot és írassanak alá velük egy nyilatkozatot, miszerint – a kitoloncolás terhe alatt – betartják az európai hagyományokat, szokásokat és normákat. Cserébe megkapják az európaiak mindaz iránti tiszteletét, amit egykor a nagy iszlám kultúra jelentett, és mára is maradt belőle valami. És ha végre értjük egymást, elnevezhetnénk ezt tisztességes sokszínűségnek.

Addig viszont csak nézem: egyrészt a gyerekeket, akik nem érdemlik meg a világ gonoszságát, másrészt a gyerekek szüleit, akik Magyarország utcáin Allah Akhbárt üvöltenek. 

Szügséges UI: Felhívták a figyelmem, hogy a felvételt készítő operatőr cáfolta a „Vöröskereszt” epizódot. Mellőzöm a nagyon sok kérdést és nagyon kevés választ, és csak ennyit mondok: Adja Isten, hogy így legyen…

Hirdetés